Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Παιχνίδια της αυλής (αφήστε τα παιδιά να παίξουν )..
Μιας και ο καιρός μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ζεστός , τα παιδιά περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο εκτός του σχολείου και οι δραστηριότητές μας γίνονται στους εξωτερικούς χώρους μέσα στο λαμπερό φως του ήλιου .. 
Σήμερα τα παλιά μας cd προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των παιδιών , παρατήρησαν τα όμορφα χρώματα που απεικονίζει η γυαλιστερή τους επιφάνεια καθώς έπεφτε το ουράνιο τόξο στα πρόσωπά τους .
Κάποια παιδιά επέλεξαν να διακοσμήσουμε τα δέντρα της αυλής με αυτά  .

Κάπου άκουσα πως τα cd μπορούν και απωθούν τις μύγες το καλοκαίρι καθώς δεν τις αρέσει η αντανάκλαση .
Σήμερα τα πάντα μπορούν να μεταμορφωθούν προσθέτοντας λίγη δημιουργικότητα .
Μέσα στα πλαίσια της ανακύκλωσης τα παλιά ελαστικά βρέθηκαν χρήσιμα για ομορφύνουν τον χώρο της αυλής , αλλά προπαντός για ατελείωτο παιχνίδι από τα παιδιά ..
Τα πλαστικά κιβώτια του μανάβη μας, βρέθηκαν πρακτικά καθώς χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία χώρων παιχνιδιών και αποθήκευσης .. ελαφριά σε βάρος , άρα και για χρήση στο παιχνίδι τους 


επιδείξεις ισορροπίας ..
ενώ κάποια παιδιά ταξιδεύουν με αυτά ..


Ένα ακόμα υλικό που έδωσε χρώμα στην αυλή είναι αυτές οι κορδέλες ..
Πολύχρωμες και ασύμμετρες κρεμασμένες στα κλαδιά των δέντρων , κυματίζουν με το φύσημα του αέρα ενώ αποτελούν ένα ευχάριστο παιχνίδι για τα παιδιά .. 

Ιδέα επαναχρησιμοποίησης για τα πλαστικά καπάκια ..
Πόσο όμορφα και μοναδικά μπορούν να στολίσουν τον χώρο του κάθε σχολείου!!

Ταψιά , κατσαρόλες , κουτάλες και άλλα μαγειρικά σκεύη ή ακόμα και κονσερβοκούτια συνθέτουν το "μουσικό δέντρο " .. Μια ιδέα καταπληκτική για πολλαπλές δραστηριότητες και ατέλειωτο παιχνίδι για τα παιδιά (αναγνωρίζοντας τους ήχους) .. Κατάλληλο για να δημιουργεί πονοκέφαλο στις κυρίες ..(αστειεύομαι) . Το λατρεύω !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου