Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Αρώματα και γεύσεις για όλες τις διαθέσεις (Τσικνοπέμπτη)


Με τον ερχομό της Άνοιξης τα παιδιά έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα λουλούδια κόβοντας αυτά τα λίγα που υπάρχουν στον κήπο τους και κάποια άνθη από τα δέντρα της γειτονιάς .


Αποφασίσαμε για αυτή την ιδιαίτερη μέρα της Τσικνοπέμπτης να συνεχίσουμε το ενδιαφέρον μας για την εποχή της Άνοιξης και να την εντάξουμε μέσα στη μέρα αυτή της διασκέδασης καθώς η ημέρα της Τσικνοπέμπτης είναι κατεξοχήν ημέρα χαράς μιας και ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς . 

Η τάξη μας σήμερα στολίζεται  με λουλούδια , χρώματα και χορούς .

Παιδιά των λουλουδιών και της Άνοιξης, παιδιά πασχαλίτσες , μελισσούλες και πεταλούδες και ότι πιο όμορφο μας ετοιμάζει αυτή η εποχή .

Τα καπέλα μας με θέματα της Άνοιξης ..














Παιδιά με λουλουδένια πρόσωπα , μεγάλα χαμόγελα και τρομερή διάθεση για διασκέδαση και χορό γιατί Άνοιξη σημαίνει λουλούδια , μεθυστικές μυρωδιές και χρώματα παντού .
 Γιατί Άνοιξη και Τσικνοπέμπτη γίνονται ένα .. 

Χαρούμενα μουτράκια και μετά το μακιγιάζ .. 










 Τα παιδιά μας ντυμένα με τα στοιχεία της Άνοιξης ανοίγουν το πρώτο Αποκριάτικο γλέντι για φέτος . 

Διασκεδάζουν ακούγοντας και χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια αλλά και σάμπα .. 





 Με την κατάλληλη αμφίεση και μακιγιάζ μας χορέψαμε επίσης και το παραδοσιακό μας γαϊτανάκι .. 





Το όνομά της Τσικνοπέμπτης προέρχεται από τη λέξη "τσίκνα " γιαυτό και την ημέρα αυτή επιβάλλεται το ψήσιμο του  κρέατος στα κάρβουνα και η κατανάλωσή του .

Τα παιδάκια μας γεύτηκαν λιχουδιές από μπιφτέκι και σουβλάκι έτσι όπως ορίζει το έθιμο .





Σήμερα Τσικνοπέμπτη  τσικνίσαμε κατά το έθιμο αλλά το πιο σημαντικό είναι που φέραμε την Άνοιξη στο σχολείο μας και την φυλακίσαμε στην καρδιά μας !!


1 σχόλιο:

  1. Για άλλη μια φορά, όλα τέλεια Βούλα μου!!! Τα δε καπελάκια σας το ένα ομορφότερο από το άλλο!!! .....και του χρόνου!!!!! Καλές απόκριες!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή