Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Μια μέρα βροχερή φέραμε μια Άνοιξη διαφορετική ..
Ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος ζωγραφικής που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας είναι αυτός που κάναμε κι εμείς με τις νερομπογιές ..
Βέβαια η ημέρα που το κάναμε αυτό ήταν βροχερή και μιας και καλωσορίσαμε την Άνοιξη πριν λίγες μέρες είπαμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο . Άνοιξη με βροχή .. 
Μια πολύχρωμη βροχή που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν πινέλα και να διευρύνουν την φαντασία τους .
Καλό θα είναι να στρώσετε κάτι κάτω από τη ζωγραφική σας για να προστατέψετε το τραπέζι ή τα πατώματα διότι το χρώμα από την εικόνα σας μπορεί να στάζει .. 
Χρησιμοποιήσαμε μια παλέτα χρωμάτων με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου . 
Αραιώσαμε τα χρώματα με λίγο νεράκι έτσι ώστε να είναι πιο ρευστό το μείγμα μας . Σχεδιάσαμε και μαυρίσαμε την φιγούρα με το κοριτσάκι και την ομπρέλα κατά αυτόν τον τρόπο ..
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφόρων ειδών σκιές με θέματα της αρεσκείας μας  . 
Το χαρτόνι που χρησιμοποιήσαμε για την κατασκευή αυτή είναι σκληρό και χοντρό για μακέτες ώστε να μην τραβάει το χρώμα να μη μαλακώνει και χαλάει ..Τα παιδιά επί το έργον .. 

Όταν στέγνωσε κολλήσαμε πάνω την φιγούρα μας .. 
Κοριτσάκι στη πολύχρωμη βροχή .Στη βροχή των χρωμάτων . Στη βροχή της Άνοιξης ..Την ιδέα την δανειστήκαμε από το youtube εδώ , και την απλοποιήσαμε για τα παιδιά στο στάδιο ένωσης της φιγούρας .

Η βροχή και ο αέρας είναι αναπόσπαστο στοιχείο του Φθινοπώρου αλλά και της Άνοιξης . Σήμερα πειραματιστήκαμε με τη δύναμη του αέρα για να υποθέσουμε την κατεύθυνση της βροχής και να επαληθεύσουμε τις υποθέσεις μας ..Εναλλακτικά με το πρώτο έργο ,τα μικρότερα παιδιά κόλλησαν καρδούλες και πεταλούδες που κόψαμε με τον φιγουροκόπτη και έφτιαξαν ένα ευκολότερο πίνακα 

Βροχούλα αγάπης  , βροχούλα της Άνοιξης  .. 4 σχόλια: