Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Χιονοϊδέες -Χιονοκατασκευές ..


Τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χειμωνιάτικο χρόνο τους στο σχολείο δημιουργώντας υπέροχες ,εύκολες κατασκευές που έχουν σχέση με την εποχή , παίζοντας γλωσσικά παιχνίδια , μαθαίνοντας σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό το χιόνι .
Στον παγερό μήνα του Γενάρη τί άλλο θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πέρα από χιονοκατασκευές !!

Ιδέες και δημιουργίες για χιονάνθρωπους :αυτό το ανθρωπομορφικό γλυπτό από χιόνι που ξετρελένει τα παιδιά κάθε χειμώνα .
Χιονάνθρωπος με τύπωμα από λεμόνι, και τύπωμα δαχτύλων ..


Αυτούς τους στολίσαμε ..
Χιονάνθρωποι με κομματιασμένα χαρτάκια από χαρτί γλασέ Χιονάνθρωποι με ανακυκλώσιμα υλικά που βρήκαμε στην αποθήκη μας .
Σε αυτά τα άχρηστα υλικά που πριν βρουν το δρόμο τους προς τον κάδο απορριμάτων , τους προσθέτουμε ζωή επιστρατεύοντας λιγάκι την φαντασία μας . Άλλη μια χρυσή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εδραιώσουν μέσα τους τα παιδιά τη συνήθεια του ανακυκλώνω .
 Τα υλικά που μαζέψαμε από την φύση συνθέτουν κι αυτά υπέροχα τις  κατασκευές των παιδιών  .Χιονάνθρωποι από ψαλιδισμένες εφημερίδες ..Με ρολά ..
Αστείοι χιονάνθρωποι με φατσούλες-γκριμάτσες που βρήκαμε από το πίντερεστ .. 

Με αφορμή αυτή την αστεία κατασκευή βρήκαμε το όνομα και το επίθετο που μας αναλογεί αν στην πραγματικότητα ήμασταν Χιονάνθρωποι . 
"Ποιο θα  ήταν το όνομά σου αν ήσουν Χιονάνθρωπος;"
Το κουίζ το βρήκαμε σε αυτή τη σελίδα : Mother"s blog    και προσαρμόσαμε κι εμείς αστεία ελληνικά ονόματα και επίθετα για κάθε αρχικό όνομα του παιδιού και για κάθε μήνα της γέννησής τους . Όπως για παράδειγμα "Χιονίτσα", "Φρόστυ","Τουρτούρης","Παγωνιάρης","Μυταράς","Παγετούλης","Κολωτούμπας","Χοντρομπαλάς".
Τα παιδιά γέλασαν με την ψυχή τους ..
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω την λίστα με τα αστεία ονόματα . 


Τι γεύση έχει το χιόνι ;

Μια υπέροχη χιονόμπαλα-ενθύμιο από την κυρία σε συνεργασία με τα παιδιά για το παιδικό τους δωμάτιο.. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου