Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Έχουμε γράμμα !!!

Ωππς τι είναι αυτά ;; 
Ποιος πάτησε στο σχολείο μας ;Η ερώτηση αυτή ακουγόταν το πρωί από τα παιδιά   . 
-Κάποιος που ήρθε από μακρινές χώρες χιονισμένες !!!

Μαζευτήκαμε όλοι και ακολουθήσαμε αυτά τα χνάρια για να δούμε πού μας οδηγούν .. 
Εκεί που σταματούσαν οι πατουσίτσες υπήρχε ένα γράμμα . Η ανακοίνωση ότι ήταν το γράμμα του Αη-Βασίλη έφερε στα παιδιά μεγάλη χαρά . 

Έλεγε πως περιμένει σύντομα από τα παιδιά να στείλουν το δικό τους γράμμα που να ζητάει το δώρο που θα ήθελαν να τους φέρει . Ο καιρός έφτασε και θα έπρεπε εγκαίρως να τα ετοιμάσει για να προλάβει να τους τα μοιράσει την νύχτα της Πρωτοχρονιάς .  

Καθώς τα παιδιά δεν γνωρίζουν γράμματα η κυρία για ακόμα μια φορά έδειξε πρόθυμη να βοηθήσει . 
Τα παιδιά ζήτησαν τα δώρα που ήθελαν από τον Αη -Βασίλη και για να δείξουν την αγάπη τους προς αυτόν έφτιαξαν κι από μία ζωγραφιά και την πρόσθεσαν στο φάκελο . 


Αφού κλείσαμε τον φάκελο , κολλήσαμε το γραμματόσημο , και το ρίξαμε στο ταχυδρομικό κουτί ..
Αη-Βασίλης .. Μια αγαπημένη μορφή των παιδιών που σε παγκόσμια κλίμακα αποτελεί τον πλέον αγαπημένο ήρωα τις ημέρες των εορτών . 

Περιμένοντας τον Αη-Βασίλη λοιπόν μιλάμε για την παρουσία του , την ενδυμασία του , τον σκοπό του και προβληματιζόμαστε για την ύπαρξή του  . 

Μιλάμε για τα έθιμα και τις παραδόσεις μας .
Γιατί την Πρωτοχρονιά φτιάχνουμε βασιλόπιτα και γιατί κρύβουμε μέσα σε αυτή το φλουρί ;
Στο σημείο αυτό μιλάμε για τον πραγματικό Άγιο Βασίλη , τον Μέγα Βασίλειο ο οποίος υπήρξε ως άνθρωπος αληθινός .Μέσα από την ιστορία του ανθρώπου αυτού , τα παιδιά κατανοούν την δύναμη της πραότητας και την αξία ενός αληθινού δώρου .  
  Διαβάζουμε παραμύθια  .

Οι ημέρες πλησιάζουν ... 
Ενας Αη-Βασίλης για το σπίτι μας , για να μας θυμίζει τον ερχομό του . Οι μπότες του Αη-Βασίλη ..(τα παιδιά κόβουν μόνα τους )

Το σπίτι του Αη-Βασίλη ...
Ουπς ...
1 σχόλιο: