Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Το τρένο με τα ανθυγιεινά ...... έφυγε πολύ μακριά !!!!!
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Διατροφής συζητήσαμε με τα παιδιά για τη σπουδαιότητα της διατροφής μας και ξεχωρίσαμε τις υγιεινές από τις ανθυγιεινές τροφές .

Μετά από συζήτηση καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η σωστή διατροφή βοηθάει να έχουμε υγεία και πως όλοι μπορούμε να χτίσουμε ένα γερό σώμα με υγιεινή διατροφή , άθληση και υγιεινές συνήθειες . 


Αναφέραμε πως σε πολλές χώρες οι άνθρωποι όχι μόνο δεν τρέφονται με υγιεινές τροφές αλλά πολλές φορές δεν έχουν και την απαραίτητη σίτιση .

Η κυρία Μαρία ( η καλή μαγείρισσα του σχολείου μας ) μίλησε στα παιδιά για την παρασκευή του φαγητού που ετοιμάζει καθημερινά , έδωσε πολλές συμβουλές , μας ενημέρωσε ποιες τροφές μας κάνουν καλό , μας ψηλώνουν, μας δυναμώνουν , μας κάνουν γερούς . .Τους μίλησε επίσης για τις υγιεινές τροφές που μαγειρεύει , για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιεί και για την σοβαρή αποστολή της ως μαγείρισσα στο σχολείο μας .

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για την αξία του πρωινού και μεσημεριανού γεύματος , για το ποιες τροφές πρέπει να τρώνε και ποιες όχι .

Πληροφορήθηκαν πως τα γεύματά τους πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένα κατά τη διάρκεια της ημέρας και πως πρέπει να λαμβάνονται την κατάλληλη ώρα .

Μια υγιεινή έκπληξη της μαγείρισσας προς τα παιδιά ..Στον κατάλογο του μάγειρα γράψαμε τροφές με υψηλή διατροφική αξία . 
Τι τρώει η μπαλαρίνα και χτίζει γερό κορμί ;;


Στο τρενάκι της ανθυγιεινής διατροφής κολλήσαμε τροφές βλαβερές που κόψαμε από περιοδικά .. 

Το ευχηθήκαμε καλό ταξίδι , το αποχαιρετήσαμε να φύγει μακριά .....
Μαζί με το τρενάκι, διώξαμε και το πιπέρι  !!!!

Πως το διώχνουν ...... το πιπέρι (πείραμα )

Γεμίσαμε νεράκι σε ένα πλαστικό πιάτο ..Ρίξαμε λίγο πιπεράκι !!Βουτήξαμε μία μπατονέτα .....και σχεδόν δεν συνέβηκε τίποτα . Βρέξαμε την μπατονέτα με υγρό απορυπαντικό πιάτων . 
Βουτήξαμε και πάλι την μπατονέτα στο νερό με το πιπέρι ... 

Ενθουσιασμός !!!!

Η πίτσα δεν είναι πια βλαβερή ... 
αφού την φτιάχνουμε με φρέσκα λαχανικά !!
Τύπωμα ..
Κολάζ ..
Τα μικρά μας σήμερα κατάλαβαν πως η διατροφή στη σχολική ηλικία χρειάζεται περισσότερη προσοχή , αφού μεγαλώνοντας συνεχώς αυξάνονται και οι διατροφικές τους ανάγκες .3 σχόλια:

 1. Μπράβο σου! !!!! Πρωτότυπες. ..και..

  Πολυχρωμες!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλέ μας ανοίξατε την όρεξη με τα ωραία σας!!! Συγχαρητήρια Βούλα για όλα!!! Καλή συνέχεια........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολύ ωραία συγχαρητήρια!
  παίρνουμε ιδέες και εμείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή