Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Μια μέρα χαράς και αγαλλίασης ... Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Με μεγάλη υπερηφάνεια ταπεινότητα και ενθουσιασμό ξεκινήσαμε  την εβδομάδα μας αφιερωμένη στην επέτειο της  διπλής γιορτής . Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επανάστασης του εικοσιένα .

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου .

Μια μέρα χαράς και αγαλλίασης . Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας . 
Είναι ημέρα αργίας και η παράδοση λέει πως ακόμη και τα χελιδόνια την ημέρα εκείνη δεν χτίζουν τις φωλιές τους . 
Διηγηθήκαμε την ιστορία της Παναγίας όπου ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε μπροστά της και της μετέφερε την χαρμόσυνη είδηση πως μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού .

Η ιστορία της .. 

Όταν η Μαρία έγινε 15 ετών και αφού οι γονείς της είχαν πεθάνει , οι ιερείς του ναού της θέλησαν να την αποκαταστήσουν .
Της πρότειναν για σύζυγό της τον Ιωσήφ .Κατά την έξοδό της από τον ναό , παρουσιάστηκε μπροστά της ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και της ανήγγειλε πως θα γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου , τον Ιησού Χριστό . Τα λόγια του Αρχαγγέλου ήταν "χαίρε κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου "
Η Μαρία ξαφνιάστηκε από τον άγγελο , αλλά αυτός της καθησύχασε λέγοντας "Μη φοβάσαι . Ο Θεός σε επέλεξε από όλες τις γυναίκες να είσαι εσύ που θα γεννήσεις τον Χριστό "
Η Μαρία τότε γονάτισε μπροστά στον άγγελο λέγοντας " Ας γίνει το θέλημά σου "

Παρατηρήσαμε και σχολιάσαμε την εικόνα του Ευαγγελισμού. Κάποια παιδιά ζωγράφισαν την ιστορία ..
Κατασκευή βιτρώ για τα παράθυρά τους ...


Το πατρόν το αγγέλου είναι σε σμίκρυνση και μπορείτε να το βρείτε από ΕΔΩ ενώ η φιγούρα της Παναγίας είναι η παρακάτω .Σας δείχνω και δύο εύκολες τεχνικές κατασκευής κρίνου που φτιάξαμε πέρσι και που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς .
Μία με το αποτύπωμα του χεριού , και μία με την καρδιά . 6 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΣΡΕΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΤΡΩ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραία. Το βιτρό πως το έκανες δηλαδή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάντε σμίκρυνση έναν άγγελο και μια Παναγία από την γέννηση του Χριστού . Κόψτε τις φιγούρες σε μαύρο γλασέ και εφαρμόστε στο πλαίσιο . Από πίσω κολλήστε μια διαφάνεια και βάλτε τα παιδιά να προσθέσουν κομματάκια γκοφρέ πάνω στη διαφάνεια . :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πάρα πολ΄θ όμορφα όλα μπράβο σας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή