Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Το γράμμα του Αι-Βασίλη ...

Για να φτάσει έγκαιρα και γρήγορα το γράμμα των παιδιών στη Λαπωνία έπρεπε να βιαστούμε  !!!!!!!!!!
Είναι μέρες τώρα που τους προετοιμάζω για αυτό το μαγικό γράμμα που θα φέρει τόση χαρά , και είναι οι τελευταίες μέρες που τα ίδια τα παιδάκια με ρωτάνε πότε τελικά θα στείλουμε αυτό το γράμμα στον αγαπημένο τους 'Αγιο ..
Διάλεξα μία ημέρα που να είναι σχεδόν όλα τα παιδάκια παρόντα στην τάξη για να μην χάσει κάποιο αυτή τη ωραία στιγμή ...
Σήμερα λοιπόν ήταν η κατάλληλη ημέρα  ...

Τους έβαλα για δύο λεπτά να σκεφτούν την απόφασή τους για το δώρο που λαχταρούσαν να πάρουν από τον Άγιο-Βασίλη ..
Ίσως να άλλαζαν την πρώτη τους επιλογή την τελευταία στιγμή ...
( και η αλήθεια φάνηκε στο τέλος ... πόσο γρήγορα τελικά τα παιδιά αλλάζουν γνώμη , παρασύρονται , ενθουσιάζονται από κουβεντούλες των φίλων τους , και φέρνουν τελικά τα πάνω κάτω .. )
Ετοίμασα το χαρτάκι που θα γράφαμε μέσα το γράμμα .. 
Ένα χαρτί δύο σε ένα, γιατί όταν κλείνει γίνεται φάκελος για να το στείλουμε .Φώναζα ένα ένα παιδάκι δίπλα μου για να μου πει το δώρο που σκέφτηκε και η κυρία έγραφε ..
 ( το τί άκουσα να του ζητάνε , δεν περιγράφεται ... και ένα και δύο και τρία δώρα συγχρόνως , και ένα αληθινό τρακτέρ , και ένα αληθινό αυτοκίνητο που πετάει , και πολλά πόννυ με κάστρο μαζί και και και ....

Εγώ πάντως το διασκέδασα με αυτά που ζητούσαν .


Τελικά καταλήξαμε σε δώρα που θα μπορούσε ο καημένος ο Άι-Βασίλης να τα βάλει στο σάκο του και να το κουβαλήσει μέχρι το σπίτι του παιδιού .
Κλείσαμε όλα τα γράμματα στο φάκελο και η κυρία έγραψε από έξω την διεύθυνση ...Καλό ταξίδι να έχουν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους !!!!!!!!

Χρωματίσαμε τον Αη -Βασίλη για να στολίσουμε τους πίνακες εργασιών . 

Αυτούς με πινέλα ...Σας δίνω κάποια φύλλα εργασιών ....Αυτόν το Αη-Βασίλη μπορείτε να τον κολλήσετε στα εξωτερικά σημεία και να γίνει Αη-Βασίλης κώνος που στέκεται ..


Επίσης χρωματίσαμε το μικρό αγιο-βασιλάκη που θα μας δίχνει την αντίστροφη μέτρηση του μήνα μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα των Χριστουγέννων ..Η κυρία τα κόλλησε σε ένα χοντρό χαρτόνι και τα έκοψε για να γίνουν σταθερά ..
Τα παιδάκια θα τα πάρουν στο σπίτι τους . θα τα κρεμάσουν κάπου και κάθε μέρα μαζί με τη μανούλα τους θα κόβουν από μία γραμμούλα από τα γένια του .. 
Όταν ο Αη-Βασίλης μείνει πια χωρίς γένια , τότε αυτό σημαίνει ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα !!!!!!!!!

Όταν τα παιδιά χρωμάτισαν τον Αη-βασίλη αυτόν .,..

αμέσως θυμήθηκαν την γυμναστική που κάνουμε με τον Φασουλή ... (όπως φαίνεται είναι κι αυτός ένας Αη-Βασίλης-Φασουλής )
Γίνεται να τους χαλάσω χατήρι και να μην γυμναστούμε ;;;;;

Φασουλής , μέσα στο κουτί ......
άμα το ανοίξεις ΨΗΛΑ θα πεταχτεί ....

Και νά η μετατροπή του τραγουδιού ..

Αη-Βασίλης , μέσα στο κουτί .....


άμα το ανοίξεις ΨΗΛΑ θα πεταχτεί ....2 σχόλια: