Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ναι στην ενθάρρυνση .. Όχι στην τιμωρία !!

Η πορεία του παιδιού με σχολική φοβία συνήθως εξελίσσεται καλά, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει πλήρης επανένταξη του στο σχολείο, πάντα όμως με την ψυχική υποστήριξη και τη συμπαράσταση της οικογένειας.
 Μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι για κάθε παιδί να το ενθαρρύνετε για τις πράξεις του και να του χαρίζετε τον έπαινο όταν το δικαιούται.
 Ο μικρός σας μπόμπιρας χρειάζεται την κατανόηση ας, ακόμα και αν σας παρουσιάζει κάποιο φανταστικό πρόβλημα.
 Η έλλειψη κατανόησης και επαφής με το παιδί σας, δυσκολεύει κάθε καλή διάθεση και προσπαθεί για σωστή ανατροφή και εκπαίδευση. Προσοχή , όμως! Σε καμία περίπτωση το παιδί δεν πρέπει να σταματήσει το σχολείο ακόμα και αν "υποδύεται" τον άρρωστο. 
Πρέπει να καταλάβει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, έχει τη λύση του, αφού μπορεί να σας έχει συμπαραστάτες σε κάθε δύσκολη στιγμή. Ακόμα, να συνειδητοποιήσει ότι όλοι έχουν κάποιες υποχρεώσεις, συχνά όχι και τόσο ευχάριστες.
 Καλό λοιπόν θα ήταν το παιδί πριν χρειαστεί να μένει στον παιδικό σταθμό, να πηγαίνει στην αρχή λίγες μόνο ώρες, έτσι ώστε να έρχεται σιγά-σιγά σε επαφή με τα άλλα παιδιά και το περιβάλλον.
 Έτσι, θα αρχίσει να προσαρμόζεται στον καινούριο χώρο. Αν πράγματα, από την πρώτη στιγμή το παιδί σας νιώσει ασφάλεια στο "ξένο" περιβάλλον θα δείτε πόσο ομαλά θα προσαρμοστεί στη μικρή σχολική κοινωνία.
http://www.opediatrosmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου